ЕТ ДАТТИЛА - Билки и билколечение
ЕТ ДАТТИЛА
Д-р Добрина Атанасова – гастроентеролог
Производство и търговия на диетични, диабетични, целебни храни и билки. Нестандартна диагностика и лечение.
– Диагностика
– Обезпаразитяване със “Зепер”
– Масажи
Д-р Добрина Атанасова е автор на следните издадания:
1. Рецептурник за здравословно хранене и хранене по кръвни групи /с рецепти/.
2. Методът на д-р Атанасова за детоксикация на организма.
3. Храните Димед на нашата трапеза.
4. Соята на нашата трапеза.
5. Моята къща на здравето “Церител” – 1-ви и 2-ри том.

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ /БИЛКИ, КНИГИ, ХРАНИ/ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОРЪЧАНИ ПО ТЕЛЕФОНА И ДОСТАВЕНИ НА КЛИЕНТА С КУРИЕРСКА ФИРМА.

Здравни съвети за билково и хранолечение /целебно/ хранене на:

• Стомашно-чревни заболявания – колит, гастрит, язва
• Жлъчни, чернодробни и чернодробна стеатоза
• Изважда жлъчни камъни с билки за три дни
• Розацея, акне, подагра, псориазис, високо кръвно налягане, хемороиди, щит. жлеза
• Меланоми, косопад, отслабване
• Грабначни изкривявания, остеопороза
• Стимулиране и развитие на млечните жлези
• За три дни нормализира и висок холестерол
• Бъбречни заболявания и камъни в бъбреците, простатити/аденоми/
• Билкова програма за аутисти
• Детоксикатор
• Турмалинова яка и колан
• Обезпаразитяване със запер и чай от Хулда Кларк
• Масажи

Димед-1
Житна храна, предпочитана за обяд е приготвена от четири вида зърнени храни, подходяща е за хора на тежкия физически труд, спортиста и др. със здрав стомах. Увеличава работоспособността. Богата на минерални соли, витамини, микроелементи – всичко, от което се нуждае организма и което може да се получи само от житните храни.
П овишава инсулиновата активност на организма .
Поддържа го в норма.

Състав: ръж, ечемик, жито, овес
Начин на приготвяне: Четири супени лъжици от сместа се заливат с 0,750 литра вода. Тази смес ври 10 минути. След това се оставя няколко минути да донабъбне.
Консумира се: с прясно мляко; нарязани пресни плодове, подсладени с мед; със сушени плодове и орехи; с извара и тънки резeнчета лук и олио; с къри, чубрица, червен пипер; подсолена с шарена сол; може и поръсено с канела.
В 100 гр. продукт се съдържат: енергийност 363 ккл., белтъчини 12 гр., въглехидрати 68 гр., мазнини 3,5гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
……………………………………………………………………………………………………………

Димед-2
Уникална алкална храна измежду зърнените. Съдържа пълноценни белтъчини, богата е на витамини и минерални соли – особено калций и магнезий – и всички микроелементи, в т. ч. и молибден. Основна храна за онези, които имат и страдат от свръхкиселинност и свързаните с нея състояния като ревматизъм, артрити, диабет и не могат да използват жито. Храна, която съдържа освен пълноценните белтъчини, същo и ненаситени мастни киселини, лецитин, витамини, минерали и въглехидрати, балансирани в идеална пропорция. Това е една от малкотоцелебни храни, способни да поддържат живота и доброто здраве, когато липсват други продукти. Не причинява затлъстяване, а напротив като алкална храна спомага за разтваряне на мастното натрупване и му противодейства. Влияе на оплодителната способност на мъжете.

Начин на приготвяне: Пет супени лъжици от продукта се заливат с 3-4 чаши вода. Сместа ври 10 минути. Бърка се, за да не загори.
Консумира се след като изстине: с извара (както юфка) и олио; с прясно или кисело мляко; с мед; със салата: подрежда се блюдо с моркови и зеле или краставици и копър, майонеза или лютеница. Зимно време с туршия.
Комбинирана салата с червено цвекло – спира развитието на рака и го унищожава.
Състав: просо; елда.
В 100 гр. продукт се съдържат: енергийност 335 ккл., белтъчини 11 гр.,
мазнини 4 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 180 дни
…………………………………………………………………………………………………………….

Димед-3
Зърнена закуска. Богата на минерални соли, въглехидрати, белтъчини, баластни вещества, витамини А, Е и В-комплекс. Отлична храна за оптимално здраве и жизненост. Целебна въглехидратна храна. Подмладяваща храна, поддържаща сексуалната кондиция (потентността). Прочистваща стомашно-чревния тракт -помага при ентероколити, пиелонефрити, акне, парадонтози, косопад, простатит, чернодробни заболявания, хронични бронхити, лениви черва и др. Профилактично против рак на дебелото черво. Може да се консумира от диабетно болни. В “Димедите” от №3 до №8 включително пресните плодове не потъмняват, ако храната стои цял ден на открито (т.е витамин “С” не се окислява). Начин на приготвяне: Пет супени лъжици се заливат с една чаша вода. Нарязват се сурови плодове. Сместа престоява един час и е готова за консумиране. Може да се гарнира според фантазията Ви като сладолед “мелба”. Подслажда се с мед или друг вид подсладител (за диабетно болни). Може да се украси от горе с различни видове ядки, за да изглежда като сладолед “мелба”. Полива се с течен карамел.
Състав: пшеничен зародиш; овесени ядки; трици; ленено семе.
В 100 гр. продукт се съдържат: енергийност 395 ккл., белтъчини 21 гр., мазнини 6,5 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 180 дни
………………………………………………………………………………………………………………… Димед-4
Зърнена закуска. Богата на минерални соли, въглехидрати, белтъчини, баластни вещества, витамини – А, Е, С и В-комплекс. Отлична храна за оптимално здраве и жизненост. Целебна въглехидратна храна. Подмладяваща храна, поддържаща сексуалната кондиция (потентността).Прочистваща стомашно-чревния тракт – помага при ентероколити, пиелонефрити, акне, парадонтози, косопад, повишено кръвно налягане, лениви черва. Профилактично против рак на дебелото черво. ДИМЕД-4 е храна за язвено болни!!

Начин на приготвяне: Пет супени лъжици се заливат с една чаша вода. Нарязват се сурови плодове. Сместа престоява един час и е готова за консумиране. Подслажда се по желание. Може да се украси и да стане като “мелба”.
Състав: трици; овесени ядки; пшеничен зародиш; стафиди.
В 100 гр. продукт се съдържат: енергийност 364 ккл., белтъчини 59 гр., въглехидрати 64 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
……………………………………………………………………………………………………………..

Димед-5
Зърнена закуска. Богата на минерални соли, въглехидрати, белтъчини, баластни вещества, витамини А, Е и В-комплекс. Отлична храна за оптимално здраве и жизненост.
Целебна въглехидратна храна. Подмладяваща храна, поддържаща сексуалната кондиция (потентността).
Прочистваща стомашно-чревния тракт – помага при ентероколити, пиелонефрити, акне, парадонтози, косопад. Използва се против рак на дебелото черво, а при по-продължителна употреба нормализира кръвната захар.

ВНИМАНИЕ!! ДИМЕД-5 е храна за диабетици и е противопоказна за язвено болни!!Начин на приготвяне: Пет супени лъжици се заливат с една чаша вода. Нарязват се сурови плодове. Сместа престоява един час и е готова за консумиране.
Може да се украси и стане като “мелба”.
Състав: трици; овесени ядки; пшеничен зародиш; ленено семе; стафиди.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 381 ккл., белтъчини 15,5 гр., въглехидрати 40 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
………………………………………………………………………………………………………………

Димед-6
Зърнена закуска. Богата на минерални соли, въглехидрати, белтъчини, баластни вещества, витамини А, Е и В-комплекс. Отлична храна за оптимално здраве и жизненост. Целебна въглехидратна храна. Подмладяваща храна, поддържаща сексуалната кондиция (потентността).
Прочистваща стомашно-чревния тракт – помага при ентероколити, пиелонефрити, акне, парадонтози, косопад, повишено кръвно налягане, хронични бронхити, чернодробни заболявания, против рак на дебелото черво. Нормализира кръвната захар.

ВНИМАНИЕ!! ДИМЕД-6 е храна за диабетици и е противопоказна за язвено болни!!Начин на приготвяне: Пет супени лъжици се заливат с една чаша вода. Нарязват се сурови плодове. Сместа престоява един час и е готова за консумиране.
Може да се украси и стане като “мелба”.
Състав: пшеничен зародиш, овесени ядки, трици, стафиди.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 335 ккл., белтъчини 12 гр., въглехидрати 62 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
……………………………………………………………………………………………………………..

Димед-7
Лечебна храна за оптимално здраве. Против парадонтоза, косопад, простатит, цистит и други възпалителни процеси. Съдържа баластни вещества и повишава перисталтиката на червата (против запек).
Почиства червата от гнилостни бактерии и бактериите в бъбречното легенче. Използва се и за захранване след гладолечение, за профилактика против рак на дебелите черва. Намалява концентрацията в изпражненията на жлъчни киселини и бактериални ензими, за които се смята, че предизвикват рака на дебелото черво.

Начин на приготвяне: Пет супени лъжици се заливат с една чаша вода. Нарязват се сурови плодове. Сместа престоява един час и е готова за консумиране. Приготвя се отвара от небелени картофи, моркови и целина, сварени без сол. С нея се заливат пет (или повече по желание) супени лъжици от храната. След един час напитката (наречена от Д-р Аре Веерланд “ЕКЗЕЛСИОР”) е готова за консумиране.
Две-три супени лъжици се заливат от чешмата с вода и се изпива веднага.
Състав: пшеничен зародиш, трици, ленено семе.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 296 ккл., белтъчини 15 гр., въглехидрати 62 гр. маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
………………………………………………………………………………………………………………

Димед-8
Зърнена закуска. Богата на минералните соли, натрий, желязо; въглехидрати, белтъчини, баластни вещества, витамини: А, Е, В-комплекс; микроелементи – йод, мед, цинк, кобалт, хром, титан. Отлична храна за оптимално здраве и жизненост. Целебна, укрепваща имунната система. Помага на организма да се адаптира към екстремалните условия на живот и работа. Много полезна също при сърдечно-съдови заболявания – хипертония, атеросклероза, аритмия.
Консумирайки ДИМЕД-8 Вие противодействате на бързата умора и главоболие, тъй като храната има високо съдържание на магнезий. ДИМЕД-8 укрепва организма срещу вирусни заболявания, ревматизъм и стимулира растежа на децата; действа против катар на горните дихателни пътища; затваря язви на стомаха и дванадесетопръстника; предотвратява появата на акне. Полезна е и за болни от диабет, тъй като оказва влияние върху въглехидратния обмен, поради високото съдържание на цинк. Храна за всички.

Начин на приготвяне:
1. Три-пет супени лъжици от храната сезаливат с чаша и половина вода. Престоява около един час и е готова за консумация.
2. Три-пет супени лъжици от храната се заливат с чаша и половина вода и получената смес престоява 1 час. Прибавят се пресни плодове (особено полезна е прасковата), начупени орехи и лешници. Украсява се като “мелба”.
Състав: пшеничен зародиш, овесени ядки, трици, шипкова люспа, стафиди, тиквено семе, маково семе, смокини, сини сливи.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 383 ккл., белтъчини 17 гр., въглехидрати 56 гр. маса нето 200 гр.
Трайност 180 дни
…………………………………………………………………………………………………………….

Димед-9
Храна с добавка на кафяви водорасли. Подпомага организма да изхвърли отпадните продукти при химио- и льчетерапия. Подобрява жизнения статус като извършва детоксикация на организма. С ДИМЕД-9 може да се постави основа на нов начин на хранене – без създаване на свръх-киселинност в организма, тъй като храната е алкална. Добавката от кафяви водорасли доказва, че ДИМЕД-9 съдържа всички елементи, които са необходими на организма да се справи със стресовата ситуация и започне отново нормалните физиологични процеси. Начин на приготвяне: Три супени лъжици от сместа се варят в 200 грама вода около 5 минути. Може да се гарнира с фурми.
Състав: пълнозърнесто брашно, трици, ленено семе (цели зърна), стафиди, смокини, кафяво водорасло (клеп).
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 362 ккл., белтъчини 19 гр., въглехидрати 52 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
………………………………………………………………………………………………………………. Димед-10
Зърнена храна за спортисти, културисти. Не само подпомага създаването на маса, но се препоръчва и при артериална хипертония, атеросклерози, диабет, исхемична болест на сърцето, инфаркт, подагра. Повишава защитните сили на организма; използва се при професионални заболявания за детоксикация от тежки метали; за повишаване спермогенезиса у мъжете; за изграждане на хармонично телосложение. Богата е на бързоусвояващ се протеин, витамин А, Е и В-комплекс. С баластните си вещества спомага да се изхвърлят отпадните продукти преди да започнат гнилостни процеси.

Начин на приготвяне: Четири супени лъжици от сместа се поставят в 250 грама вода като се разбърква непрекъснато до завиране. Оставя се да ври около 1 минута. Подс-лажда се с мед или друг подсладител, може и с течен карамел.
Консумира се:
• от спортуващи – 3 пъти на ден: сутрин, след тренировка и вечер преди лягане – подсладена с мед. Напитката или кашата се приготвя като се съблюдава теглото – най-малко по 3 грама от сместа на килограм маса (тегло).
• от диабетно болни – по един път на ден. Може и без подслаждане.
• за оптимално здраве – замества закуската. Подслажда се с мед преди консумация.
Състав: соево брашно, трици, овесени ядки, пшеничен зародиши, стафиди, какао, ванилия.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 475 ккл., белтъчини 22,8 гр., въглехидрати 49 гр., маса нето 200 гр.
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
…………………………………………………………………………………………………………….

Димед-11
Билково-житна храна, предпочитана за обяд и вечеря. С ДИМЕД-11 се провеждат диета при атеросклероза, диабет, инфаркт, подагра, инфекциозни заболявания, акумулиране на тежки метали в организма, начален стадий на лъчева болест.
Храната се оказва много ефикасна за бързо лечение на косопад, акне, малария и анемия, дължаща се на железен дефицит. Храна богата на витамини – С-комплекс, В-комплекс – метали и минерали: натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо, мед, манган, цинк, селен. Високото съдържание на желязо прави храната да се ползува от спортуващи – за маса.

Начин на приготвяне: Пет супени лъжици от сместа, разтворени в една чаша студена вода, се изсипват в половин литър вряща вода. Сместа се вари докато се сгъсти и стане на каша. Прибавя се масло или олио, а може да се гарнира със: сирене, извара с тънки резенчета лук, кисело мляко (може подлучено), яйце (варено по панагюрски).
Състав: пълнозърнесто брашно, соево брашно, зеленчукова супа, коприва, кафяво водорасло, сминдух.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 350 ккл., белтъчини 22,4 гр., въглехидрати 38,3 гр., мазнини 6,7; маса нето 200 гр..
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.
……………………………………………………………………………………………………………..

Димед-12
Билково-оризова (безглутенова) храна, предпочитана за обяд и вечеря. ДИМЕД-12 е една основна храна за страдащите от цьолеакия. Деца, изоставащи в растежа, при по-продължителна консумация бързо възстановяват теглото и тонуса си. Много приятна храна за възрастните, тъй като могат да я гарнират допълнително по желание със зеленчуци. Храна, богата на витамини – С-комлекс, В-комплекс – метали и минерали: натрий, калций, калий, магнезий, фосфор, желязо, мед, манган, цинк.

Начин на приготвяне: Няколко супени лъжици (в зависимост от възрастта) от сместа се разтварят в студена вода и се изсипват във вряща вода (прави се каша). Сместа се вари до желаното сгъстяване. Прибавя се нерафинирано олио (студено пресовано).
Състав: оризово брашно, соево брашно, коприва, кафяви водорасли (келп), целина, смидух.
В 100 гр. продукт се съдържат:
енергийност 266 ккл., белтъчини 12,6 гр., въглехидрати 42 гр., мазнини 4,5. маса нето 200 гр..
Трайност 120 дни
Изделието не е предназначено за употреба от деца до 7 годишна възраст.

 

 

Продукти
БИЛКИ С МЕД “ДАТТИЛА”
Съчетание между фито и фауно продукти диворастящи екологично чисти билки.
Предпазва от грип и простудни заболявания. При по-продължителна употреба отшумяват и хроничните заболявания.

Помага при: инфекции на горни дихателни пътища, фарингит, ларингит, остър бронхит, хроничен бронхит, пневмония, бронхиална астма.
Действа противовъзпалително, откашлично, отхрачващо. Ползва се след отказване от тютюнопушене за прочистване на белите дробове.
Състав: акация, подбел, черен бъз, борови пъпки, шипка плод, жълт кантарион, бял равнец, живовляк, ленено семе.
Начин на приложение: Цялото съдържание се смесва с 1/2 кг. мед. Получава се гъста маса като тахан. Взема се по една кафена лъжичка сутрин на гладно и вечер преди лягане. ВНИМАНИЕ!
Сместа може да се използва и от диабетици, като дозата се намали на половина, т. е. сутрин на гладно и вечер преди лягане се взема по половин кафена лъжичка.

Нетна маса: 50 г. ± 5% – един курс на лечение
Трайност 6 месеца.
……………………………………………………………………………………………………………..
ВЕНИ
Билков екстракт на Д-р Атанасова
Състав: Див кестен, японска акация, лимонена киселина, етилов алкохол.
Начин на приложение: Нанася се с тампон или памук от екстракта върху разширените вени или капиляри.
Нетна маса: 50 гр. ±3%
Трайност 12 месеца.
……………………………………………………… ………………………………………………………
ЧАЙ ЗА ЖЕНИ
Състав: чер оман, хвощ, градински чай.
Начин на употреба: Две супени лъжици се прибавят към 100 мл вряща вода. Кипенето продължава докато течността остане на половина (50 мл). След охлаждане се прецжда и смесва с 250 гр пчелен мед, една кафена лъжичка лимонена киселина и един литър замазена и размразена вода. Разбърква се до пълно хомогенизиране на съставките.
Пие се по 30 мл вечер.
Според С.А. Аракелян
Тази смес натрупва калций в костните депа. Как става това: сиропа постъпил в организма се съединява с калция. Получава се уникална жизнено важна сол с алкални свойства. При разтварянето й се освобождават фосфор и калций, натрупващи се в костните депа. Обикновено при храненето 60% минават транзит.
• Съединявайки се с амините се образува аминолимонена киселина с отрицателен електрически заряд, а от 21 незаменими аминокисилини само 3 са с отрицателен заряд.
• В това е особената ценост на аминолимонената киселина в организма.
• Тази смес се използва при остеопороза, калциев дефицит
Нетна маса: 50 гр. ±3%
Трайност 12 месеца.
………………………………………………………………………………………………………..
ЧАЙ ЗА МЪЖЕ
Състав: Дребноцвета върбовка, босилек, мечо грозде.
Начин на употреба: Три супени лъжици се прибавят към 300 мл вряща вода. Кипенето продължава докато течността остане 50 мл. След охлаждане се прецжда. Съхранява се при хладилни условия от 1 до 5° С. Консумира се по една супена лъжица при пъти на ден, 30 минути преди хранене.
ПРОСТАТИТ ЕКСПРЕС
Тази смес помага много бързо на мъжете, който имат проблеми с простатата.
Нетна маса: 50 гр. ±3%
Трайност 12 месеца.
………………………………………………………………………………………………………..
БИЛКОВА СМЕС ЦЕРИТЕЛ
За детоксикация на организма със съответна програма.
Галерия
Контакти

Град: София
Адрес:ул. Веслец 22
Телефон:02/ 416 44 49     0884/ 56 57 77   0888/ 89 65 09
Майл:  dattila2002@yahoo.com
Уеб сайт:http://www.dattila.com